Spremanje

Najčešći proizvod namještaja po mjeri su ugradbeni ormari. Zbog mogućnosti prilagodbe bilo kojem prostoru, ugradbeni ormari pravi su hit. Zbog masovne proizvodnje nisu više ni preskupi i dostupni su svima. Na ugradbeni ormar se najčešće postavljaju klizna vrata, ali mogu biti i obična, te se mogu doslovno postaviti u sve prostore.

Pametno iskorišten svaki centimetar prostora, prilagođen po mjeri vlasnika sobe ili stana u kojoj se nalazi – to su osnovne odlike ali i prednosti svakog ugradbenog ormara. Zbog toga se sve veći broj klijenata pri opremanju doma umjesto klasičnih odabrati ugradbene ormare i to ne samo u spavaće sobe, nego i u kuhinje, hodnike, dnevne boravke i balkone. Takvi ormari donose brojne prednosti i sve su traženiji. Funkcionalniji su za čak 40 % od klasičnih jer nema gubitka prostora. Lakše ih je održavati jer su kliznim vratima zatvoreni od poda do stropa. Također, mehanizam kliznih vrata donosi uštedu u prostoru te su zbog kvalitete kliznih okova dugotrajniji od klasičnih. No, da bi ormar ispunio sve Vaše zahtjeve te Vas besprijekorno služio, morate prije ugradnje znati nekoliko bitnih činjenica.

PROIZVOĐAČ i MATERIJALI – Neka povoljnija cijena koju neki proizvođač ili tvrtka nude ne budu razlog koji će prevagnuti da se odlučite za njega. Isto se odnosi i na materijal od kojeg želite ormar – njegova trajnost ponajviše će ovisiti o tome. Ne štedite na drvetu, staklu i ostalim materijalima a naročito ne na vodilicama za klizna vrata – neka budu od aluminija, kao i profili. Osim toga, bitna je i kvaliteta kotača. Oni nose kompletnu težinu vrata pa lošija, jeftinija varijante može dovesti do njihove deformacije i problema pri otvaranju vrata. Također, moglo bi se čuti i ružno struganje okvira vrata po gornjoj vodilici.

RASPORED POLICA i CIJENA – Prije nego krenete u narudžbu dobro razmislite o unutarnjem rasporedu. Dobro isplanirajte police za slaganu robu i prostor za vješanu robu, ladice te odlučite želite li imati rasvjetu, ogledalo i košaru za prljavo rublje u ormaru. Neki drže i cipele u ormaru, pa razmislite i o toj opciji.

BOJE I UZORCI – Fronte se danas, osim punog drveta i iverala, rade i u kombinaciji sa staklom, plastikom, foto printom… mogućnosti je doista bezbroj.